Siirry sisältöön

Ensimmäisenä maksuttoman koronarokotuksen saavien ajanvaraus käynnistyy 2.9.2024

Keski-Suomen hyvinvointialue

30.8.2024

 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suositusten mukaan ensimmäisenä maksuttoman koronarokotuksen saavat syyskuussa yli 80-vuotiaat ja kaiken ikäiset voimakkaasti immuunipuutteiset. 

Keski-Suomen hyvinvointialueella tähän ensimmäiseen ryhmään kuuluvien koronarokotusten ajanvaraus aukeaa maanantaina 2.9.2024. Ikääntyneiden asumispalvelut ja kotihoito koronarokottavat omat asiakkaansa syyskuun aikana. Ensimmäisenä koronarokotukseen oikeutetut riskiryhmäläiset saavat influenssarokotuksen erikseen lokakuussa, kun rokotteet ovat saapuneet Suomeen.

Yli 80-vuotiaat ja voimakkaasti immuunipuutteiset varaavat ajan koronarokotuksiin 2.9. alkaen seuraavasti:  

  • Maksuttomaan koronarokotukseen oikeutetut yli 80-vuotiaat saavat koronarokotteen omalta terveysasemaltaan ajanvarauksella. Rokotusajanvaraus aukeaa maanantaina 2.9. kello 8.00. Ensisijaisesti ajanvaraus tehdään verkossa osoitteessa hyvaks.fi/influenssajakoronarokotukset. Tarvittaessa ajan saa varattua myös hyvaks.fi-verkkosivuilla olevan chat-palvelun kautta tai soittamalla oman terveysaseman palvelunumeroon. Numeroon voi jättää soittopyynnön ja sinulle soitetaan takaisin. Jätäthän vain yhden soittopyynnön.
  • Voimakkaasti immuunipuutteiset yli 18-vuotiaat varaavat ajan maksuttomaan koronarokotukseen joko hyvaks.fi-verkkosivuilla olevan chat-palvelun kautta tai soittamalla oman terveysaseman palvelunumeroon. Numeroon voi jättää soittopyynnön ja sinulle soitetaan takaisin. Jätäthän vain yhden soittopyynnön. Rokotusajanvaraus aukeaa 2.9. kello 8.00.
  • Alle 18-vuotiaat voimakkaasti immuunipuutteiset rokotetaan opiskelu- ja kouluterveydenhuollossa ja neuvoloissa. Ajanvaraus tapahtuu opiskelu- ja kouluterveydenhuollon sekä neuvoloiden kautta 2.9. alkaen.
  • Jämsässä ensimmäiseen koronarokotukseen oikeutetut asiakasryhmät varaavat ajan 2.9. alkaen puhelimitse p. 014 336 5660. Numero palvelee maanantaista torstaihin kello 8–15 ja perjantaisin kello 8–13. Numeroon voi jättää soittopyynnön ja sinulle soitetaan takaisin. Jätäthän vain yhden soittopyynnön.

Maksuttomien influenssa- ja koronarokotteiden antaminen jatkuu riskiryhmäläisille lokakuussa  

Muiden maksuttomiin influenssa- ja koronarokotuksiin oikeutettujen rokotukset aloitetaan porrastetusti eri ikäryhmille ajanvarauksettomilla joukkorokotuspäivillä lokakuussa. Rokotukset alkavat yli 75-vuotiaiden joukkorokotuspäivillä eri puolilla Keski-Suomea. Seuraavissa joukkorokotuspäivissä, rokotetaan yli 65-vuotiaita sekä sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvia. Tarkemmat tiedot joukkorokotuspäivistä ja paikoista tarkentuvat myöhemmin ja niistä tiedotetaan erikseen.

Mikäli rokotuksiin oikeutettu ei pysty osallistumaan joukkorokotuspäiviin, hänellä on joukkorokotuspäivän jälkeen mahdollisuus varata aika rokotukseen omalle terveysasemalleen. Myös ajanvarauksella tapahtuvat influenssa- ja koronarokotuskäytännöt täsmentyvät myöhemmin ja niistä tiedotetaan erikseen.

Lasten ja raskaana olevien rokotukset annetaan neuvoloissa ajanvarauksella ja neuvoloiden joukkorokotuspäivissä, joista tiedotetaan myöhemmin.

Koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto vastaa riskiryhmiin kuuluvien koululaisten ja opiskelijoiden influenssarokotuksista. Opiskelijoita ja vanhempia informoidaan Wilman kautta.

Tarkemmat ohjeet ajanvaraukseen ja ajankohtaisin tieto rokotusten etenemisestä päivitetään hyvinvointialueen verkkosivuille osoitteeseen hyvaks.fi/influenssajakoronarokotukset.

Lisätietoja: 

  • Avosairaanhoidon rokotusten osalta: Niina Ylönen-Käyrä, palvelupäällikkö, niina.ylonen-kayra@hyvaks.fi, p. 014 269 4941
  • Jämsän sekä alle 18-vuotiaiden rokotusten osalta: Tiina Kelin, palvelupäällikkö, tiina.kelin@hyvaks.fi, p. 040 539 2584
  • Koti- ja asumispalveluiden rokotusten osalta: Jaana Palosara, hygienia- ja rokotuskoordinaattori, jaana.palosara@hyvaks.fi, p. 040 553 9642
Takaisin ajankohtaisiin