Siirry sisältöön

Kunnanhallituksen esityslistan nostoja 23.9. kokoukseen

Kunnanhallituksen esityslistalla maanantain 23.9. kokoukseen ovat muun muassa tuulivoimaosayleiskaavoituksen käynnistäminen ja kaavoituksen käynnistämistä koskevan sopimuksen hyväksyminen (Myrsky-Energia, Metsäsalo-hanke), osavuosikatsaus 1-6/2024 sekä kunnanhallituksen vastaukset vuoden 2023 arviointikertomuksessa esitettyihin kysymyksiin. 

Metsäsalo-hanke herätti vilkasta keskusteltua iltakoulussa

Kuntaympäristölautakunta, lupa- ja ympäristöjaosto sekä kunnanhallitus kävivät yhteisen iltakoulun tuulivoimaosayleiskaavoituksen käynnistämisestä Myrsky-Energian Metsäsalo-hankkeelle. Iltakoulu oli maanantaina 2.9.2024 ja vireille tullutta hanketta pohdittiin ensisijaisesti toivakkalaisten näkökulmasta laajasti.

Kuntaympäristölautakunta päätti 18.9. kokouksessa yksimielisesti, että se esittää kunnanhallitukselle, että Toivakan kunta ei käynnistä tuulivoimaosayleiskaavoitusta kaavoitusaloitteessa ehdotetulle hankealueelle. Näin ollen myös kaavoitussopimuksesta päättäminen raukeaa.

Päätösehdotuksena on, että kunnanhallitus päättää, että Toivakan kunta ei käynnistä tuulivoimaosayleiskaavoitusta kaavoitusaloitteessa ehdotetulle hankealueelle. Näin ollen myös kaavoitussopimuksesta päättäminen raukeaa.

Osavuosikatsaus on osa kuntalain mukaista talouden seurantaa

Kuntalain (410/2015) 120 a §:n mukaan kunnan on tuotettava tietoja kunnan toiminnasta ja taloudesta kunnan toiminnan, hallinnon ja talouden ohjausta, johtamista ja seurantaa varten sekä kunnan asukkaiden ja palvelujen käyttäjien osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi.

Kunnan talouden ja toiminnan toteutumasta on laadittu puolivuosikatsaus, joka sisältää tuloslaskelman lisäksi toiminnan ja talouden olennaiset tapahtumat.

Toivakan kunnan hallintosäännön 60 § mukaisesti talousarvion seurantaraportti esitetään valtuustolle puolivuosittain. Osavuosikatsaus 1-6/2024 on esityslistan liitteenä.

Pohjaehdotuksena on, että kunnanhallitus merkitsee osavuosikatsauksen 1-6/2024 tiedokseen ja esittää sitä edelleen valtuustolle hyväksyttäväksi.

Kunnanhallituksen vastaukset vuoden 2023 arviointikertomuksessa esitettyihin kysymyksiin

Tarkastuslautakunnan tehtävänä on Kuntalain 121 §:n mukaan arvioida, ovatko valtuuston asettamat toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet toteutuneet.  Lautakunnan tehtäviin kuuluu myös toiminnan tarkoituksenmukaisuusarviointi.

Tarkastuslautakunta on kokouksessaan 3.6.2024, §54, hyväksynyt arviointikertomuksen vuodelta 2023 ja esittänyt sen tiedoksi kunnanvaltuustolle. Kunnanvaltuusto päätti merkitä arviointikertomuksen 2023 tiedokseen kokouksessaan 17.6.2024, § 22.

Tarkastuslautakunta kysyy vastauksia arviointikertomuksessa 2023 esitettyihin kysymyksiin. Kunnanhallituksen vastaukset arviointikertomukseen 2023 ovat esityslistan liitteenä.

Pohjaehdotuksena on, että kunnanhallitus:

1) päättää antaa valtuustolle liitteenä olevan asiakirjan mukaisen selvityksen vuoden 2023 arviointikertomuksessa esitetyistä havainnoista

2) ehdottaa valtuustolle, että valtuusto merkitsee selvityksen tiedoksi

 

Lisätiedot:

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Heidi Hakkarainen

p. 040 52 31 633

Esittelijä vt. kunnanjohtaja Touko Aalto

p. 040 516 9332

Koko esityslista luettavissa täällä.

Takaisin ajankohtaisiin